Terug naar overzicht cases Abonnementsdienst voor wetswijzigingen en rechtsuitspraken

Geautomatiseerd overzicht van wetswijzigingen in Nederland en Europa per onderwerp.

Voor Lexerta hebben wij een platform ontwikkeld dat van verschillende publieke API bronnen wetswijzigingen en relevante rechtsuitspraken verzameld en categoriseert. Klanten kunnen zich abonneren op verschillende onderwerpen en ontvangen wekelijks een overzicht van de wetswijzigingen.

Voor meer informatie: https://wijzigingenopmaat.nl

Geautomatiseerd overzicht van wetswijzigingen en rechtsuitspraken

logos-api

Verschillende bronnen

Wij hebben een op maat gemaakte softwareoplossing ontwikkeld die gebruikmaakt van API-integratie. Door de API's van onder andere eurlex.eu, overheid.nl en rechtspraak.nl te benutten, halen we automatisch wetswijzigingen en uitspraken op en verwerken deze gegevens in een uniform formaat.

Categorisering van de data

Gebruikers kunnen zich abonneren op verschillende onderwerpen, zoals arbo of milieu. De data van de verschillende bronnen worden op een slimme manier gecategoriseerd. Elke week ontvangen de gebruikers een e-mail met een overzicht van alle relevante wetswijzigingen en uitspraken op de onderwerpen waarop ze zich hebben geabonneerd. Hierdoor blijven ze op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de juridische wereld zonder zelf actief op zoek te moeten gaan.

Screenshot 2023-07-24 at 11.47.23
Screenshot 2023-07-24 at 14.57.04

Details en relevante informatie van een wijziging of uitspraak

In de e-mail krijgen gebruikers de mogelijkheid om de details van een uitspraak te bekijken. Bovendien bieden we een overzicht van alle relevante wetten en andere uitspraken die verband houden met de specifieke zaak. Dit stelt gebruikers in staat om een diepgaand inzicht te krijgen in de context en de bredere implicaties van een uitspraak.

Dankzij de API-oplossing heeft onze klant nu een efficiƫnt en geautomatiseerd proces om juridische informatie te verzamelen en te distribueren aan hun gebruikers. Dit bespaart niet alleen tijd, maar zorgt er ook voor dat gebruikers altijd up-to-date zijn met relevante informatie op hun interessegebieden.

Deze case toont aan hoe API-integratie een waardevol hulpmiddel kan zijn voor bedrijven die werken met gegevens uit verschillende bronnen. Bij Embite zijn we trots op onze technische expertise en ons vermogen om op maat gemaakte softwareoplossingen te bieden die aansluiten bij de behoeften van onze klanten.

Ook een efficiƫnte en geautomatiseerde manier om processen te optimaliseren? Onze deskundige ontwikkelaars staan klaar om u te helpen. Neem contact met ons op voor een adviesgesprek en ontdek hoe onze maatwerk oplossingenen kunnen bijdragen.

Ook benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Laat het ons gerust weten!